Ми у соціальних мережах
14.11.2016 | ptp.ceume.org.ua

Навчальні програми професійного зростання

 

НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ

 

«Розробка, моніторинг та оцінювання Національної стратегії з дотримання прав людини та плану її впровадження»

 

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає набір для участі у програмі «Розробка, моніторинг та оцінювання Національної стратегії з дотримання прав людини та плану її впровадження» за проектом «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program).

Регіональний фокус:

загальноукраїнська

Термін подання документів

до 28 листопада 2016

Орієнтовні дати поїздки

 22-29 січня 2017 р.

Human Rights_ announcement_ON.doc

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть свідомо брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

 

Навчальна програма «Розробка, моніторинг та оцінювання Національної стратегії з дотримання прав людини та плану її впровадження»  проходитиме в Швеції і триватиме 7 днів. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано до п’яти альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування в країні навчання учасники проживатимуть у готелях з двомісним поселенням. Орієнтовні дати поїздки – 22 - 29 січня 2017 р. Усі витрати учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та витрат на території України (транспортних, проживання в готелі у разі потреби, поштових тощо). Знання іноземної мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.

 

Основна мета програми «Розробка, моніторинг та оцінювання Національної стратегії з дотримання прав людини та плану її впровадження» полягає в ознайомленні учасників з досвідом Швеції для розвитку знань і навичок, які мають вирішальне значення для розробки, реалізації та моніторингу Національної стратегії у сфері прав людини і Плану дій, а також для проведення кампаній з підвищення обізнаності в галузі прав людини, включаючи освітні заходи з правозахисної тематики.

 

Програма включатиме зустрічі в державних установах і громадських організаціях, що опікуються питаннями захисту прав людини у Швеції, з відомими шведськими діячами та експертами, які брали участь у розробці та оцінці Національного плану дій у сфері захисту прав людини, а також із засобами масової інформації, задіяними до адвокації прав людини.

Під час програми увага зосереджуватиметься на таких питаннях:

  • ознайомлення із планами дій із захисту прав людини у Швеції - історія і сучасна ситуація; стратегічне планування /обговорення бачення того, як різні урядові організації були залучені до процесу розробки та реалізації Стратегії у сфері прав людини, а також, яким чином здійснюється координація між ними;
  • директиви ЄС із захисту права людини і відповідність їх вимогам у Швеції;
  • механізми і моделі, що використовуються у Швеції національними установами, неурядовими організаціями та ЗМІ задля створення національного правозахисного сектору;
  • заходи, пов’язані з реалізацією і моніторингом національних планів дій із захисту прав людини, а також встановлення експертних та організаційних контактів;
  • участь офісу Омбудсмена в реалізації та моніторингу національного плану дії з прав людини;
  • захист прав людини на рівні місцевих органів влади і включення цього аспекту в діяльність і проекти на місцевому рівні;
  • кампанії з інформування громадськості про права людини, включаючи освітні заходи з правозахисної тематики;
  • роль ЗМІ у кампаніях з прав людини, розробці і моніторингу планів дій.

Навчальна програма також включатиме сесії із стратегічного планування і розробки планів дій учасниками програми з метою їх подальшого впровадження в Україні.

Учасниками цієї програми можуть бути представники ключових інституцій захисту прав людини в Україні, зокрема:

  • українських правозахисних неурядових організацій;
  • галузевих організацій із захисту прав людини, які працюють у стратегічних напрямах  Національної стратегії у сфері прав людини та Плану дій - http://www.president.gov.ua/documents/5012015-19364; http://www.kmu.gov.ua/~~HEAD=pobj контроль / UK / cardnpd DocId = 248740679);
  • відповідних державних інституцій (Управління Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, комітет Верховної Ради з прав людини, міністерства, залучені до імплементації Національної стратегії та Плану дій);
  • журналісти, які висвітлюють тематику прав людини (одне місце в групі).

Додаткові критерії відбору:

  • відповідні знання та професійний досвід у галузі прав людини, зокрема, щодо моніторингу та захисту прав людини;
  • заявник планує працювати у сфері прав людини, принаймні, ще п’ять років.

Вимоги до кандидатів:

  • бути громадянином України;
  • проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми;
  • мати щонайменше три роки досвіду роботи і намір працювати у тій самій сфері ще біля п’яти років;
  • мати право отримати Шенгенську візу.

Докладніша інформація про програму розміщена в мережі Internet за адресами:

     www.ptp.ceume.org.ua

      https://www.facebook.com/ParticipantTrainingProgram

  Для участі у конкурсі необхідно:

Заповнити он-лайн Анкету кандидата для участі в програмі на сайті  www.ptp.ceume.org.ua та подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення он-лайн форми документів  до 28 листопада 2016 р.  

Разом з аплікаційними документами необідно надати стислий опис (1 сторінка) того, як Ви безпосередньо приймаєте участь в імплементації Національної стратегії та Плану дій, а також Вашого бачення цього процесу в майбутньому (завантаження Документ 1 онлайн анкети).

Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур’єрською поштою за адресою:

            Проект «Навчальні програми професійного зростання»

            Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

            вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10:00 до 18:00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро – «Палац спорту», телефони для контактів - (044) 246-7205, 246-7208, 246-7213.

Співбесіда з кандидатами проводитиметься у м. Київ орієнтовні дати – 7-9 грудня 2016 р.   Транспортні витрати для участі у співбесіді не відшкодовуються.  

Координатор програми: Ткаченко Валерія, тел. (044) 246-7205/13, (050) 355-2410,

 

Консультування з технічних питань заповнення та подання документів – адміністративні менеджери Оксана Дубецька та Роман Гончаров (044) 246-7205, 246-7208, 246-7213.

 

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація