Ми у соціальних мережах
Місцевий індекс прав людини › Аналітика
Аналітичні матеріали за результатами моніторингу населених пунктів
19.01.2017 | helsinki.org.ua

Підсумки моніторингової місії «Дотримання прав людини органами місцевого самоврядування у місті Запоріжжя та у окремих інституціях Запорізької області в рамках ініціативи з правозахисної «паспортизації» областей

 

Моніторингова місія візит у м. Запоріжжя як густонаселеного обласного центру Південно-східної України з переважно промисловою зайнятістю мешканців передбачав не лише проведення перевірки забезпечення прав людини за визначеними тематичними напрямами, але і удосконалення інструментарію моніторингу.

 При формулюванні мети моніторингової місії було визначено такі цілі:

  1. Проаналізувати діяльність органів місцевого самоврядування в сферах: попередження катувань і жорстокого поводження; дотримання соціально-економічних прав; дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності; захисту персональних даних; захисту прав внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО); захисту прав мобілізованих, військових і членів їх сімей, родин загиблих.
  2. Врахувати при цьому інформацію у сфері дотримання прав людини в м. Запоріжжя та окремих інституціях Запорізької області, висвітлену у засобах масової інформації протягом серпня-жовтня 2016 року.
  3. За результатами візиту провести обговорення з представниками місцевої влади, діяльність яких підлягала перевірці.

Період проведення моніторингової місії: 17-21 жовтня 2016 року.

Робоча група моніторингової місії включала представників Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини (Л. Боюк, Т. Захарова, А. Гончак, М. Онопченко, С. Маковецька, К. Харатян, Д. Волохін), а також громадських моніторів (представників національного превентивного механізму В. Павленка, Ю. Піку, представників УГСПЛ С. Бізденежного, А. Галая, О. Дємєнєву).

ЗВІТ

Даний візит відбувався в рамках проекту з інституційної розбудови Української Гельсінської спілки з прав людини за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація