Ми у соціальних мережах
Місцевий індекс прав людини › Інструменти моніторингу
Інструменти моніторингу населених пунктів з позиції дотримання прав людини
23.04.2017

ІНДИКАТОРИ МІСЦЕВОЇ ПРАВОЗАХИСНОЇ ПАСПОРТИЗАЦІЇ

Індикатори місцевої правозахисної паспортизації: Інструмент моніторингу та оцінювання діяльності місцевої влади щодо реалізації та захисту прав людини [Науково-практичне видання]. – Київ: Українська Гельсінська спілка з прав людини, 2017. – 47 с.

 

Авторський колектив:

- В. Лутковська (Уповноважений ВРУ з прав людини), Б. Крикливенко, О. Смірнова (Секретаріат Уповноваженого)

- А. Бущенко, О. Мартиненко, С. Буров, А. Галай (Українська Гельсінська спілка з прав людини)

- Р. Семешко, С. Гречанюк, Р. Гречанюк, В. Муранова (залучені експерти)

 

Видання містить розроблений інструмент моніторингу та оцінювання діяльності місцевої влади щодо реалізації та захисту прав людини. Система оцінювання побудована за основними сферами реалізації та захисту прав людини, заснованими на повноваженнях місцевої влади. Кожна сфера містить: напрями реалізації прав людини, об’єкти моніторингу, джерела отримання інформації та індикатори оцінювання, а також включає механізм тегування за групами прав людини. Індикатори апробовані під час проведення моніторингових місій у містах різних регіонів України.

Розробка призначена для працівників державних та громадських спеціалізованих правозахисних інституцій, а також місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Якісне використання Інструменту потребує попереднього навчання і передбачає експертне супроводження командою проекту УГСПЛ. Самостійне використання Інструменту для моніторингу діяльності місцевої влади без отримання попереднього дозволу допустиме лише на рівні громад без оприлюднення повних звітів і висновків моніторингу.

Завантажити видання

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація