Ми у соціальних мережах
06.09.2017

«Інтеграція освіти в галузі прав людини до шкільної системи України»

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає набір для участі у програмі «Інтеграція освіти в галузі прав людини до шкільної системи України» за проектом «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program).

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть свідомо брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

НавчаПідпис: Регіональний фокус: 
Загальноукраїнська

Термін подання документів 
5–25 вересня 2017 р. 

Орієнтовні дати поїздки 
18-25 листопада 2017 р.


льна програма «Інтеграція освіти в галузі прав людини до шкільної системи України» проходитиме у Франції і триватиме 7 днів. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано до п’яти альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування в країні навчання учасники проживатимуть у готелях з двомісним поселенням. Орієнтовна дата поїздки –18-25 листопада 2017 р. Усі витрати учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та витрат на території України (транспортних, проживання в готелі у разі потреби, поштових тощо). Знання іноземної мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.Основна мета програми «Інтеграція освіти в галузі прав людини до шкільної системи України» полягає в ознайомленні  освітян та експертів, які залучені до освітньої реформи, з міжнародним досвідом щодо існуючих моделей та підходів до інтегрування освіти в галузі прав людини до шкільної системи.   

Програма включатиме в себе загальні та спеціальні зустрічі в середніх школах (як в містах, так і в сільській місцевості); в Міністерстві освіти та муніципальних відділах освіти; в Офісі Уповноваженого з прав людини; з батьківськими комітетами; з організаціями громадянського суспільства, тощо.

Під час програми увага зосереджуватиметься на таких питаннях:

< >інтеграція освіти в галузі прав людини до системи освіти у Франції;освітні стандарти, планування шкільних програм, структура навчальних програм та підручників;навчальні процеси та методи, що використовуються для освіти  дітей в галузі прав людини у французьких школах;освітні проекти, заходи та ініціативи в галузі прав людини, що були впроваджені у Франції міністерством освіти у партнерстві з громадським сектором;основні компетенції (знання та навички), необхідні для впровадження комплексного систематичного підходу до освіти в галузі прав людини, включаючи оцінку цих компетенцій;підготовка та підвищення кваліфікації вчителів та адміністраторів, які займаються освітою у галузі прав людини у Франції;моделі з вивчення прав людини, інтегровані у навчальний процес у французьких школах;навчальні проекти у галузі прав людини, що реалізуються у Франції як позашкільна діяльність.Програма включатиме презентації, дискусії та зустрічі у Франції та подальші заходи в Україні.

Учасниками цієї програми можуть бути основні зацікавлені сторони, залучені до інтегрування , зокрема:

< >викладачі, батьки, адміністративний персонал середньої школи, які застосовують підходи з навчання правам людиниу навчальному процесіактивісти НУО, які працюють з школамиактивісти НУО, які здійснюють практичні кроки щодо впровадження освіти в галузі прав людини в системі освіти України, особливо на рівні шкільної світипредставники Міністерства освіти і науки Українипредставники Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людинипредставники Міністерства юстиції Українижурналіст, які висвітлює питання викладання та  дотримання прав людини в школах та освіту в сгалузіі прав людинибути громадянином України; проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми;мати діючий закордонний паспорт України.мати готовність працювати у цій сфері, після закінчення навчальної програми;мати вмотивованість до отримання нових навичок та знань та готовність застосовувати їх на практиці;приймати участь в розробці політики/програм та прийняття рішень у цій сфері     www.ptp.ceume.org.ua

      www.facebook.com/ParticipantTrainingProgram

 LinkedIn_Logo60px.png    www.linkedin.com/groups/Participant-Training-Program-in-Ukraine

Для участі у конкурсі необхідно:

Заповнити он-лайн Анкету кандидата для участі в програмі на сайті  www.ptp.ceume.org.ua та подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення он-лайн форми документів до 25 вересня 2017 р.  

Разом з аплікаційними документами необідно надати ессе (1 сторінка) Вашого бачення стосовно:

- розвитку освіти з прав людини в школах України – сучасний стан, проблеми, стимули та перспективи

 - Ваша безпосердня участь в цьому процесі

                       

Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур’єрською поштою за адресою:

            Проект «Навчальні програми професійного зростання»

            Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

              вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10:00 до 18:00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро – «Палац спорту», телефони для контактів - (044) 248-7249, 246-7205, 246-7208.

Співбесіда з кандидатами проводитиметься у м. Київ орієнтовно - останній тиждень вересня – перший тиждень жовтня 2017 р.

Координатор програми: Ткаченко Валерія, тел. (044) 221-3145, (050) 355-2410,

7  

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація