Ми у соціальних мережах
26.10.2017

Права людини в школі: як популяризувати цінності серед дітей

У вівторок, 31 жовтня, о 12:30 в America House (вул. Миколи Пімоненка, 6) відбудеться дискусія на тему "Права людини в школі: як популяризувати цінності серед дітей".

Захід присвячений обговоренню поточної ситуації й перспектив викладання прав людини дітям у межах реалізації Національної стратегії з прав людини та представленню досвіду інших країн (Естонія, Франція, Швеція). Під час дискусії будуть оприлюднені результати моніторингу Української Гельсінської спілки з прав людини щодо стану освіти в сфері прав людини в українських школах на рівні державної політики, шкільних програм та підручників, підготовки вчителів та готовності школи як інституції до здійснення такої освіти. Центр інформації про права людини також презентує результати опитування вчителів щодо викладання прав людини в школах.

Учасники заходу:

Сергій Буров, голова правління Освітній дім прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv;
Тетяна Печончик, голова правління Центр інформації про права людини;
Ксенія Семьоркіна, координаторка моніторингу імплементації Національної стратегії у сфері прав людини з Українська Гельсінська спілка з прав людини - УГСПЛ;
Олександра Козорог, координаторка з формальної освіти Розуміємо права людини. Всеукраїнська освітня програма Української Гельсінської спілки з прав людини;
Валентина Потапова, голова Центру громадянської просвіти "Альменда ";
Володимир Селіваненко, координатор освітніх програм Amnesty International Ukrainey;
Ірина Костюк , методистка кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, експертка програми "Розуміємо права людини";
Хуго Вестер, Міністерство освіти Швеції;
Лідія Букур, Education Impact (Франція);
Ірина Бахрамова, заступниця директора з навчально-виховної роботи Нарвської Солдінаської гімназіі (Естонія).

До участі також запрошені представники Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, а також офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Захід триватиме до 16:00. Передбачений синхронний переклад на англійську мову.

Для участі зареєструйтеся за посиланням.

Увага: для входу в America House Kyiv необхідно мати при собі документ із фотографією, що посвідчує особу.

Організатори дискусії – Центр інформації про права людини, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Освітній дім прав людини у Чернігові. Захід проводиться за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Додаткова інформація: ys@humanrights.org.ua

+38 (093) 93 89 240 (Єлизавета Сокуренко).

Моніторинг став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Американське агентство з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Права людини в дії», який виконується УГСПЛ. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація