Ми у соціальних мережах
22.12.2017

На каналі Укрлайф проходив телемарафон, присвячений реалізації Національної стратегії у сфері прав людини

Днями пройшов телемарафон, присвячений двом рокам імплементації Національної стратегії  у сфері прав людини, характеристиці експертами різних сфер її реалізації.

Обговорювалися досягнення та виклики, які ми маємо на кінець 2017 року.

 

Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, розповів про те, як виконувалася Національна стратегія у сфері прав людини в Україні в 2017 році, про судочинство перехідного періоду в Україні, а також дав кілька порад щодо того, як українському громадянину захистити свої права.

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини, у своєму інтерв’ю розповів про складнощі реалізації Національної стратегії у сфері прав людини в Україні і необхідності залучення громадянського суспільства в процес реформування державного апарату та впровадження прав людини в повсякденному житті українців.

Богдан Мойса, аналітик Української Гельсінської спілки з прав людини та Семьоркіна Ксенія, координаторка моніторингу імплементації Національної стратегії у сфері прав людини, у своєму інтерв’ю каналу Ukrlife.TV розповіли про Національну стратегію у сфері прав людини та її виконання в Україні, а також про важлівість дотримання прав людини під час проведення реформ в будь-якій сфері.

Аліна Павлюк, юрист Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини, у своєму інтерв’ю каналу Ukrlife.TV розповіла про виконання Національної стратегії з прав людини в Україні, зокрема про розслідування воєнних злочинів. Гостя відзначає труднощі, які виникнуть в розслідуванні воєнних злочинів після вступу в силу судової реформи.

Юлія Тищенко, експертка Українського незалежного центру політичних досліджень розповіла про виконання Національної стратегії у сфері прав людини в Україні, про мови освіти в Україні та про права національних меншин, а також про необхідність створення дискусійного майданчика з протидії російської окупації Криму.

Валентина Потапова та Олександра Козорог, експертки Української Гельсінської спілки з прав людини, у своєму інтерв’ю каналу Ukrlife.TV розповіли про труднощі навчання правам людини в Україні, державних програмах навчання школярів правам людини, участі та ролі батьків в таких проектах, а також про відмінності між правами людини і правами громадянина України.

Представники Управління Верховного комісара ООН з прав біженців в Україні (УВКБ ООН) Юг Біссо, старший радник з правових питань, і Олена Турчин, радник з питань довгострокових рішень, в своєму інтерв’ю каналу Ukrlife.TV розповіли про становище біженців в Україні, відмінності між біженцями і внутрішньо переміщеними особами, правові аспекти отримання статусу біженця.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація