Ми у соціальних мережах
09.06.2018

Круглий стіл «Захист прав людей, що живуть з ВІЛ, хворих на туберкульоз та уразливих груп населення»

12 червня 2018 рокуз 11:00 по 13:00, у м. Рівному відбудеться круглий стіл «Захист прав людей, що живуть з ВІЛ, хворих на туберкульоз та уразливих груп населення»

Організатори: громадська приймальня УГСПЛ у м.Рівне спільно з БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та проектом «Громадські детективи», започаткованим ГО «Експертний центр з прав людини».

Місце проведення: конференц-зала Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, вул. Кавказька, 7.

Починаючи з березня 2018 року громадська приймальня УГСПЛ у м. Рівне спільно з БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» здійснює надання правової допомоги у рамках проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я» за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією» по Рівненській та Волинській областях.

Проект «Громадські детективи» займається розслідуванням порушення прав вразливих груп з боку правоохоронних органів, вчинення ними катувань, а також іншого нелюдського, а також що принижує гідність видів поводжень.

 Метою круглого столу є обговорення можливості отримання безоплатної правової допомоги людям, що живуть з ВІЛ, хворим на туберкульоз та представникам ключових спільнот уразливих до ВІЛ (далі – цільова група) та виявлення основних правових проблем у даній сфері.

Питання до обговорення: 

  • розповсюджені правові проблеми з якими зіштовхується цільова група, шляхи вирішення;
  • можливості отримання цільової групою кваліфікованої юридичної допомоги та донесення відповідної інформації;
  • здійснення спільних дій, спрямованих на підвищення правової захищеності цільової групи.

До участі в круглому столі запрошуються представники: громадських організацій, які працюють з представниками ключових спільнот, державної пенітенціарної служби, протитуберкульозного диспансеру, психо-неврологічного диспансеру, управління охорони здоров’я, обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом (центр громадського здоров’я), державної системи надання безоплатної правової допомоги, правоохоронних органі.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація