Ми у соціальних мережах
Місцевий індекс прав людини › Аналітика
Аналітичні матеріали за результатами моніторингу населених пунктів
21.11.2018

Загальна методологія моніторингового інструменту Місцевий індекс прав людини

Місцевий індекс прав людини (загальна методологія моніторингового інструменту) / А.Галай (ред.), Б.Кондратюк, О.Мартиненко, Б.Мойса.– К.: УГСПЛ, 2018.– 29 с.

Публікація характеризує концепцію ініціативи правозахисних моніторингів Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), спрямованих на рівень місцевих громад.

Правозахисні моніторинги УГСПЛ сьогодні об’єднані у проект Національний індекс прав людини, та складаються з моніторингів виконання Національної стратегії з прав людини та Місцевого індексу прав людини.

Місцевий індекс прав людини – заснований для підтримки і вірного розвитку реформи децентралізації. Вірний, з точки зору команди проекту, означає – такий, що базується на засадах пріоритету прав людини в усіх сферах її взаємин з державою.

Розробка методології Місцевого індексу прав людини була реалізована за участю експертів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, спільноти практик місцевого розвитку Швейцарсько-українського проекту DESPRO, об’єднань місцевого самоврядування та широкого кола інших зацікавлених інституцій.

Завантажити брошуру

Моніторинги виконання Національної стратегії з прав людини та Місцевого індексу прав людини було підтримано в рамках наступних проектів УГСПЛ: програми «Права людини в дії» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), проекту з інституційної розбудови за підтримки Посольства Швеції в Україні та проекту «Права людини понад усе» за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади. Погляди та інтерпретації, представлені у цьому виданні, не обов’язково відображають погляди жодної зі згаданих донорських організації чи урядів зазначених країн.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація