Ми у соціальних мережах
Місцевий індекс прав людини › Звіти за результатами моніторингу › Донецька область

м. Краматорськ Донецької області

Місцевий індекс прав людини Краматорськ Донецької області: Звіт моніторингу/Автор Олександр Кадієвський/ Ред. Т. Щербатюк, Н. Єсіна – 56 стор.

Моніторингова місія у місті Краматорськ Донецької області проходила одночасно з низкою моніторингів в інших населених пунктах областей, що найбільше постраждали від наслідків військового конфлікту на Сході України. Вона мала на меті здійснити аналіз дотримання прав людини на Сході України та допомогти органам місцевого самоврядування налагодити свою діяльність у напрямку дієвої роботи із захисту прав людини у громаді. В якості методики моніторингу було обрано напрямки «Соціальний для захист вразливих категорій», «Безпека громади», «Гідний рівень життя» Місцевого індексу прав людини. В рамках моніторингу було апробовано новий напрямок «Доступ до правосуддя».

Період проведення: 01.07.2020 р – 30.10.2020 року.

Управлінська команда проекту: Євген Полтенко, Тарас Щербатюк, Наталя Єсіна.
Робоча група моніторингової місії: Олександр Кадієвський, Марина Куприкова.

Публікація демонструє результати моніторингу дотримання прав людини на місцевому рівні у місті Краматорськ Донецької області за інноваційним інструментом Місцевий індекс прав людини.

Звіт за результатами моніторингу у м. Краматорськ .pdf

Моніторинг відбувся за проєктом «Посилення експертного потенціалу ОГС Донецької та Луганської областей для здійснення моніторингу доступу до правосуддя та безпеки на місцевому та обласному рівнях», який реалізують Мережа правового розвитку у партнерстві з Українською Гельсінською спілкою з прав людини та організаціями громадянського суспільства Донецької та Луганської областей в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також урядів Данії, Нідерландів, Швейцарії та Швеції.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація