Ми у соціальних мережах
20.12.2021 | www.ldn.org.ua

Місцевий індекс прав людини для громад на сході України. Результати за 2021 рік

Місцевий індекс прав людини (МІПЛ) – це моніторинговий інструмент, що дозволяє проілюструвати впровадження реформ на місцевому рівні через підхід, заснований на правах людини. Десять напрямів індексу пропонують свого роду мапу забезпечення територіальною громадою прав людини та демонструють перспективи та виклики запроваджених реформ: від безпечного середовища та належного водопостачання до здійснення демократії участі та якості наданих адміністративних послуг.

Звіт містить порівняльний аналіз результатів громадського моніторингу діяльності місцевої влади у 15 громадах Донецької та Луганської областей, який упродовж 2020-2021 років здійснювали експерти Мережі правового розвитку, Української Гельсінської спілки з прав людини та низка регіональних громадських організацій.

Поряд із об’єктивним виявленням кращих та невдалих практик місцевих владних рішень і рекомендацій для подолання знайдених прогалин, звіт допоможе продемонструвати практичні приклади застосування МІПЛ для розвитку громадського активізму і посилення
впливу організації громадянського суспільства на місцеву політику.

Звіт підготовлено в межах проєкту «Розвиток потенціалу місцевих громадських організацій та здійснення моніторингу надання сервісів доступу до правосуддя і безпеки в Донецькій та Луганській областях», що реалізує ГС «Мережа правового розвитку» у межах Програми ООН
із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також урядів Данії, Швейцарії, Швеції та Королівства Нідерландів.

Думки, рекомендації та висновки, викладені у звіті, належать виключно авторам та не обов’язково відображають погляди та позицію ООН, Європейського Союзу, урядів Данії, Швейцарії, Швеції чи уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація