Ми у соціальних мережах
12.04.2023

Звенигородка та Тростянець розпочинають роботу з комплексного аналізу стану дотримання прав людини у громаді

Саме ці дві громади обрали правозахисники Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) для апробації оновленого моніторингового інструменту "Місцевий індекс прав людини".

Протягом наступного місяця експерти Української Гельсінської спілки з прав людини пліч-о-пліч представниками громад будуть проводити певну роботу над визначенням дієвості та ефективності роботи різних підрозділів у громаді та впроваджуватимуть позитивні практики з дотримання прав людини.

Офіційний старт ініціативі в Звенигородській ТГ Черкаської області було дано в кінці минулого тижня на робочій нараді міського голови Олександра Саєнка з працівниками виконавчого комітету та УГСПЛ, на якій експерт спілки Тарас Щербатюк надав інформацію про порядок проведення моніторингу та план роботи з впровадження позитивних практик з захисту прав людини у громаді.

Наталія Єсіна, експертка проєкту, яка розповіла про масштабну ідею опробування оновленої методології Місцевого індексу прав людини в Тростянці Сумської області на зустрічі з фахівцями відділу соціального захисту населення, служби у справах дітей, відділу правового забезпечення Тростянецької міської ради.

«Дуже давно я мріяла провести дослідження саме по цій громаді. – розповідає Наталія Єсіна, - впевнена, це буде надзвичайно цікавий досвід, бо Тростянець має приклади роботи, з якими ми ще не стикалися під час аналогічних досліджень протягом минулих років. Більше того, оновлену методологію чекає практична перевірка на універсальність, логічність та повноту.»

За результатами моніторингу громади матимуть перелік рекомендацій до покращення власної діяльності, перелік способів вирішення складних проблем, з якими стикаються щодня. Позитивним результатом цього проєкту стане підвищення нашого рейтингу для майбутньої співпраці з різними організаціями та фондами.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація